Grattis Albin!


Idag fyller Albin 1 år!

 

Traditionellt sett så får en kvinna i Kina inte duscha på en månad efter förlossningen. Kvinnan klipper därför ofta av sig håret redan under graviditeten för att all näring ska gå till fostret och för att det ska kännas "fräschare" under duschförbudet. Hon är också sängliggandes under den här tiden. Anledningen är att kvinnan anses vara väldigt svag och extra mottaglig för infektioner efter en förlossning och att kontakt med kallt vatten kan orsaka att kvinnan får värk i lederna längre fram i livet.

På den första bilden är Albin bara några timmar gammal. I Afrika hos masajfolket så får man inte visa upp sitt barn då det är nyfött. Man är rädd att barnet ska få "onda blickar" från äldre människor och på så vis bli förföljt i livet av onda andar. Barnet är därför inne i hyddan den första tiden och om det vistas utomhus så ska det vara inlindat med filtar från topp till tå. Om ett nyfött barn i Kina vistas i områden som man tror har onda andar så tar man på det guldhalsband och guldarmbad som skydd. Man smyckar det även med hundtänder som skydd då man tror att hundar kan se andar.

Jag hoppas att födelsedagskalaset blir lyckat och att de frånvarande gudmödrarna får bilder skickade till Stockholm och Shanghai!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0