Amsterdam moment


Fin himmel

Rosé med hallon

På en väns balkong utmed en kanal


Lyllos migCopyshop


Första gången jag skulle gå till ett kopieringsställe blev jag varnad för att de är väldigt speciella människor som jobbar där.

De senaste veckorna har jag gått till en copyshop på Redlight minst 2ggr om dagen då jag har hållt på med ett projekt som krävt mycket pappersutskrifter och scanning.

Det känns nästan som att gå in på en coffeeshop. De som jobbar där har ständigt en cigg i mungipan och ett askfat med berg av fimpar bredvid sig.

Tänk er Tabita i "Mia & Klara" fast mindre pratglada och mindre "med i matchen".

Jag får aldrig en igenkännande hälsning, de börjar alltid prata holländska med mig även fast de borde veta efter att jag har sprungit där i två veckor att jag pratar engelska.

De kör vattenkammat eller gelé i luggen. De har en liten tattuering här och där.

Jag har försökt att få dem att le, försökt småprata, men det går helt enkelt inte.

Eller jo -en gång! Då jag hade varit och köpt toalettpapper innan jag gick dit och glömde det där. Sprang tillbaka ner för trappan och där stod de och skrattade med toalettpappret i handen.


Animal Collective


Förra veckan var jag på Animal Collectives konsert på Paradiso.
Riktigt bra! Första gången jag var på konsert då all uppmärksamhet riktades åt en screen över scenen och med bandmedlemmar som inte var ett dugg intresserade av att prata med publiken.

De utrstrålade 110% "Det vi har att säga säger vi via vår musik".

Blue sky


Har man bott i Shanghai tror jag att man alltid kommer
uppskatta en blå himmel när man tittar upp ♥

Bättre sent än aldrig...


Bilder från min 25+ års dag!


Amsterdam escape...


Förra helgen var jag hos en kompis i Tilburg.

Vi hade en mysig grillkväll med fint väder och sangria.

På söndagen var det marknad i hela stan. Jag köpte världens finaste kofta för 1€!
Skyltfönsters pepp 2 Musslor i mängder


När P var här hade vi världens skönaste
Amsterdam dagar.
"Terass- och parkjumping"

Här är ett utav mina favorit minnen:Världens godaste mat utmed en av världens finaste kanaler med världens bästa sällskap
Skyltfönsters pepp


 Fint besök


I vår har jag haft så många fina besökare.

Mitt rum har varit ett lyxigt hotellrum med godispoesi
och Marc by Marc Jacobs body lotion på kudden! ♥Det blev många glas rosé på min balkong och cykelturer...Strålande väder!En klassiker är att ta mina beöskare till min favoritrestaurang.
Etiopisk mat med öl i cocosnötter! Mmmm ♥Pirrigt


Här om veckan satt jag på flygplatsen och väntade pirrigt.
Mmm med ett glas rött...Abu Dhabi?


Denna våren har jag tänkt mycket på vad jag vill jobba med i framtiden. Känner inte 110% för att fortsätta i modebranshen av olika anledningar. Ett yrke jag haft i bakhuvudet i flera år är flygvärdinna.

Berättade tidigare om att jag fått extrajobb på en restaurang.

Jag delade ut ca 30-40 CV'n. En restaurang hörde av sig och jag började jobba kvällar, en hel del luncher med. Insåg hur mycket jag tycker om att jobba med service. Tänkte extra mycket på just flygvärdinna under en period. Jag gillar att jobba oregelbundna tider, jag gillar att resa, jag tycker om serviceyrket. Jag älskar att vara på väg.

Två tjejer som jag serverat ville prata med mig när de betalat. De rekryterade flygvärdinnor till Etihad i Abu Dhabi. Ett av världens nyaste och lyxigaste flygbolag. De sa att de gillade mig och gärna såg att jag dök upp på deras möte dagen efter på Radisson. Från 7.30-18.00

Jag trodde naivt nog inte att det var något seriöst. Trodde jag kunde dyka upp lite när jag ville och få information om företaget av en person som satt bakom ett skrivbord i närheten av reseptionen. Kom dit vid kl 8 så jag skulle hinna till And Beyond kl 10.

Kliver in i ett konferensrum där ca 80-100 personer sitter iklädda i kostym/dress i diskreta färger, med portföljer fyllda med viktiga ansökningsdokumet, höga klackar och strumpebyxor. Själv hade jag på mig en stor hallonröd t-shirt över en svart långklänning och mina espadrillos. Ett långt halsband med en stor färgglad garnboll på. Och mitt CV på ett USB.

Kommer 1/2 timma försent vilket inte gör att jag känner mig mindre mal-placé.

Sätter mig så diskret som möjligt på första lediga stol jag ser. Killen bredvid mig sneglar på mina händer -känner igen min ring och frågar om jag serverade honom på restaurangen igår. -Ja det gjorde jag! Jag serverade honom tomatsoppa och senare i en teamövning serverade han mig tomatjuice.

(det är inte vi på bilden ;-)

Den dagen var så himla knäpp. Sms:ade min chef att jag inte skulle hinna till kl 10 utan bli lite sen. Satt och gapade under presentationen för jag var så paff över vart jag hamnat så oväntat... 1 timmas presentation av företaget som SATC tjejerna åker med till Abu Dhabi i 2:a filmen. Förmåner man får när man jobbar där, hur man kommer bo osv. I pausen får jag veta att det är folk som åkt från alla håll och kanter i europa för att vara på det mötet, de har ansökt månader i förväg.

Jag var den enda som var "handplockad" och gjorde därmed ganska bra i från mig på alla övningar och tester för jag visste inte vad jag gett mig in på, var inte nervös alls.

Nu har jag gått vidare till en tjänst som jag knappt har sökt. Ödet eller inte? Naivt? Tur? Otur? Hur som helst var det en oförglömlig dag för mig. Att bli handplockad på det viset händer kanske ofta, men inte mig!

Hur som helst så kom jag inte till And Beyond innan kl 18. De hade varit jätte oroliga och sa att det är bäst att jag hade en bra anledning. Vilket jag hade!

Nu är det lite av ett saying i vår studio när någon är borta. "Hon är i Abu Dhabi". ♥Mysigt

 

 

Mysigt bord på ett mysigt café i mysiga Amsterdam med en mysig vän ♥

 Bara i A'dam?

 

 

 

 


 


Provmodell

 

 

Jag var provmodell för en fotning som var lite avancerad.

Lånade mest ut mina ögon. Svårt att inte blinka när man inte får.

 

 

Fotningen med de riktiga, kända modellerna var förra veckan i 2 dagar.

 

Jätte kul och intressant att vara med och hjälpa till. Det blev väldigt bra!

 

Den gången var jag bara handmodell. Men jag gjorde kometkarriär, efter att inte ha blivit utvald alls blev jag senare den enda som ställde upp med båda händerna. Sedan blev jag nästan benmodell också. Men mitt huvud var för litet... Låter kanske konstigt men när ni får se de riktiga bilderna förstår ni.

 

 Uteserveringar


Det är uteserveringarna som gör Amsterdam.

De senaste veckorna har jag haft många besökare och har
knappt gjort annat än att hoppa från den ena till den andra.

Nice!
Pariswheel?


På det stora torget Dam har det varit karuseller i flera veckor!

I like! ♥

Vi åkte Pariserhjulet. ♥

Det heter Ferriswheel på engelska. Inte Pariswheel.
Haha det blev en googling på den innan jag och min kompis var överrens...PLAY

 

 

 


 


RSS 2.0