Nylonstrumpan



I Shanghai är både kvinnor och män flitiga användare av nylonstrumpan. Detta har jag full försåelse för, då jag inte heller är sugen på att ta på mig en bomullsstrumpa i detta fuktiga klimat.

Nylonstrumpor finns i olika längd. Lårhöga, knähöga, ankellåga och små ministrumpor som kallas för steps. De täcker precis foten och döljs helt i skor.

Här är den ankellånga nylonstrumpan den popularaste varianten.

 

Nylon är ett konstgjort material som består av syntetfibrer från polyamid. Skaparen av nylon hette Wallace Carothers som efter sju års forskning på DuPont uppfann en tunn tråd som liknade silke.

 

 

1939 tillverkades de första nylonstrumporna, som en utveckling efter konstsiden- och rayonstrumporna som kom på 20-talet, och började säljas i Europa. I Sverige började tillverkningen 1945 i Malmö Strumpfabrik. Efterfrågan på nylonstrumpor var enorm och eftersom nylonet var billigare än siden och silke kunde man producera strumpor i mycket snabbare takt, strumporna blev billigare än de gamla silkes- och sidenstrumporna och man kunde nå ut till fler kvinnor.

 

 

 

Nylonstrumpor används för att göra benen släta och dölja små skönhetsfel, men även för att man ska känna sig sexig och uppklädd. Nylonstrumpor kan också, trots sin ringa tjocklek, värma benen kalla dagar. Ofta kan man ner till nästan minusgrader endast ha nylonstrumpor på sig under kjolen utan att frysa nämnvärt. Användandet av nylonstrumpor är lika mångsidigt som det finns det finns strumpor.

 

 

 


 


Kommentarer
Postat av: Åsa Carlsson

Det här var riktigt roligt.... den ankel långa strumpan var sådär tycker jag... de har inte provat med leggings???

roligt inlägg i alla fall.

Njut av din ledighet.

Kram

2009-10-01 @ 20:41:46
Postat av: Ellinor

Haha ja du tog observerade väl denna "trend" när du var här?! Räknar med att du tog med den hem till Göteborg =)



Kram!

2009-10-09 @ 04:13:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0