Tigerns år

 

Första gången man började använda zodiaken i Kina var år 2637 före Kristus. Det var Kejsare Shi Huang Ti som då instiftade detta. Astrologitron var stark och så var även tron på buddha. Således fick dessa ligga till grund för den nya tideräkningen. Enligt Buddistiskt tro gick det till så här när åren fick sina djur tecken:

 

När Buddha skulle lämna detta jordeliv kallade han alla jordens djur till sig en sista gång. Av jordens alla djur kom det bara 12. För att hedra dessa fick de namnge åren efter den ordning som de kommit. Då råttan kommit först blev första året råttans år följt av, oxen, tigern, haren, draken, ormen, hästen, geten,apan, tuppen, hunden och sist grisen.

 

Nu har tigerns år börjat!


http://www.babble.com/CS/blogs/strollerderby/tiger.jpg

 

Detta är året när vad som helst kan hända, när allt vänds upp och ner och när nya fantastiska projekt startas varje dag, bara för att följas redan dagen därpå av än mer otroliga. Nu blåser förändringens vind, nu premieras styrka och mod och de blyga tillbakadragna gör bäst i att stanna i sängen så länge året pågår. Men även om året börjar med fyrverkeri och jubelfest, så slutar det inte lika storartat. Mycket kan ha förändrats under året - inte alltid till det bästa. Men vad som än hänt så är det Tigern som bestämt. Och trots att det funnits mycket att fira sörjer ingen särskilt mycket när festen är över.

 

Risken finns för krig och regeringsomvälvningar under Tigerns år. Men trots detta är det ett lyckoår för alla dem som inte är rädda att ta klivet ut i det okända, som vågar satsa för fullt och som kan konsten att improvisera. Om du råkar vara jazzmusiker eller upptäcksresande, så är du att gratulera. Men oavsett vilket yrke du har, så är det nu du har chansen att finna ut var du egentligen står. Nu är rätta tillfället att satsa på det där projektet du inte trott dig om att ha minsta chans att lyckas med. Satsar du stenhårt kan det nämligen bli en enorm succé. Besök också avlägsna platser som ligger långt från allfarvägarna. Har du planer på att bestiga Mount Everest eller ro ensam över de sju haven, så gör det nu. Under Tigerns år ska man leva farligt!

 

Personlighetsdrag för personer födda i tigerns tecken:


1938 31 januari -
18 februari 1939
1950 17 februari -
5 februari 1951
1962 5 februari -
24 januari 1963
1974 23 januari -
10 februari 1975
1986 9 februari -
28 januari 1987
1998 28 januari -
15 februari 1999
2010 14 februari -
2 februari 2011


Tigrar är rebeller. De är både färgstarka och oberäkneliga. Deras energi och livs kärlek är simulerand. De älskar att befinna sig i centrum och blir sällan osedda. Tigrar är otåliga och letar alltid efter action. De talar fritt ur hjärtat när de är upprörda och är misstrogna av sin natur.

 

Trots sitt temperament är de kärleksfulla och tillitsfulla. De har även en stor portion humor. De gillar människor, att bli involverade och är dedikerade till nödhjälp. De leter efter äventyr och i vissa delar av deras liv kommer de att bli rebeller. De påtalar gärna sämhällets fel och brister för andra. De stöder protester. Även personer som inte samtycker med en tigers ståndpunkt gillar tigerns sätt att ta en ståndpunkt.

 

När en tiger är skadad eller ledsen vill den ha 100% support från sina nära. Logig tilltalar dem inte. De vill bli tröstade. De lyssnar väldigt noga på vad du säger till dem men sedan gör de vad de själva vill. De ger aldrig upp! De kan alltid starta upp från början igen.

 

Människor som är födda under tigerns år har ett super ego. Frösök att inte skada deras känslor. De kommer troligen aldrig att förlåta dig. De är romantiska, passionerade och lekfulla. De är även extremt svartsjuka och vill äga sin älskade. Ifall de inte lär sig att tygla sina känslor kan de få svåra problem. De älskar livet och vill leva det fullt ut. Mycket av det de gör är baserat på känslor. Tigrar ger sig in i nya saker med stor optimsim. De är väldigt generösa när du har behagat dem. de är bra värdar och ser till att du blr väl omhändetagen. De är intensiva till sättet och de har en förmåga att inspirera andra på grund av sitt sätt.

 


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0